Arhiespicopul Tomisului va participa, duminică, la manifestul pentru stoparea avorturilor, intitulat “Marşul Pentru Viaţă”, care se va desfăşura pe traseul Catedrala Arhiepiscopală – Spitalul Judeţean şi retur, la eveniment fiind aşteptate peste o mie de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va participa, duminică, la ”Marşul Pentru Viaţă”, aflat la a şaptea ediţie, ce se va desfăşura în municipiul Constanţa şi în şase oraşe ale judeţului: Băneasa, Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Năvodari şi Hârşova.

În municipiul Constanţa, începând cu ora 13.00, IPS Teodosie se va alătura preoţilor şi credincioşilor, la Catedrala Arhiepiscopală, de unde se va pleca pe traseul Piaţa Ovidiu - strada Mircea cel Bătrân - Capitol - Spitalul Judeţean - bulevardul Tomis - Capitol – Piaţa Ovidiu.

“«Marşul pentru viaţă» reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice, prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societăţii contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă (116,5%). Totodată, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2012, România avea cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât  media  Uniunii Europene”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat în şedinţa din data de 9 februarie, demersul ”Asociaţiei Studenţi Pentru Viaţă” de a organiza cea de-a şaptea ediţie naţională a ”Marşului pentru viaţă”, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei-Vestiri. Acesta se va desfăşura în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul ”Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!”. La Constanţa pentru că ”programul pastoral-misionar este foarte încărcat de praznicul Bunei-Vestiri”, la solicitarea preoţilor, acţiunea se desfăşoară duminică, 26 martie.

În Constanţa, iniţiativa organizării celei de-a şaptea ediţii a evenimentului aparţine Asociaţiei ”Simplu - Provita”, căreia i s-au alăturat: Arhiepiscopia Tomisului, Şcoala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, ”Studenţi Pentru Viaţă” Constanţa, în judeţ, organizatorul principal fiind Arhiepiscopia Tomisului.

Organizatorii estimează că peste o mie de persoane vor fi prezente la acest marş, în Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.