Garda de Mediu încearcă rezolvarea situaţiei cauzate de depozitul ilegal de deşeuri de la marginea localităţii Cogealac, judeţul Constanţa, iar în ultimele luni primăria a fost sancţionată cu amenzi în valoare de 85.000 de lei şi a fost făcută şi o sesizare penală pentru rezolvarea acestei situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Naţională de Mediu a anunţat, printr-un comunicat de presă, că problema deşeurilor din comuna Cogealac, din judeţul Constanţa a devenit obiect de cercetare penală, ca urmare a refuzului primăriei de a se implica în rezolvarea situaţiei create de depozitul de deşeuri ilegal, de la marginea localităţii.
 
Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Marioara Gătej, a precizat că anul trecut Primăria Cogealac a fost amendată de două ori, prima oară cu 15.000, iar a doua oară cu 70.000 de lei, de fiecare dată fiind stabilite măsuri pentru rezolvarea problemelor constatate. 
 
”În timpul altui control, efectuat în luna octombrie a anului trecut, s-a transmis notificare, în vederea suspendării autorizaţiei de mediu pentru serviciul local de colectare. Mai mult decât atât, în luna noiembrie a fost înaintată sesizare penală pe numele UAT Cogealac, pe aceeaşi temă. După toate acestea, serviciul local al primăriei, care colectează deşeurile de la populaţie, continuă să depoziteze gunoiul pe aşa-zisa platformă temporară, astfel încât cantitatea de deşeuri a ajuns de cel puţin trei ori mai înaltă decât gardul care împrejmuieşte terenul”, a afirmat Marioara Gătej.
 
Garda de Mediu a precizat că deşeurile sunt împrăştiate de vânt pe terenurile din jurul depozitului ilegal.
 
“În aceste condiţii, o mare parte din deşeuri ajung să fie împrăştiate de vânt pe hectare întregi din jurul depozitului ilegal, fără ca autorităţile locale să ia vreo măsură. Din cauza mizeriei din zonă, terenurile au devenit atrăgătoare şi pentru alte depozitări ilegale. Problema este cunoscută şi la nivelul Prefecturii Constanţa, iar în prezent este de competenţa organelor de cercetare penală”, a mai transmis Garda Naţională de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.