Cinci persoane, printre care şi un copil, venite recent din Italia, s-au prezentat, marţi, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. O mamă şi un copil, care prezentau simptomele unei răceli, au rămas internaţi în unitatea spitalicească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că marţi, cinci persoane, printre care şi un copil, care au venit recent din Italia, s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
 

“Dintre acestea, două persoane, mamă şi copil, prezentau simptomele unei răceli şi au rămas internate în unitatea spitalicească.  Trebuie precizat că doar femeia a călătorit la Florenţa şi că prezenta aceste simpome încă dinainte de a pleca în Italia”, se arată în comunicat.

Sursa citată îi informează pe constănţenii care vin din zonele unde este instituită carantina şi care nu prezintă niciun simptom că pot suna la numărul de telefon 0728.111.958 pentru a primi informaţii şi sprijin din partea autorităţilor, iar ceilalţi, recent întorşi în ţară şi care prezintă simptome de îmbolnăvire sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase este prins în achiziţia centralizata demarată de IGSU la nivel naţional pe baza OUG 11/2020, cu 20 de camere de izolare gonflabile, costume, măşti şi 2 filtre de decontaminare.

Camerele de izolare au în componenţă un sistem filtro-ventilaţie şi de purificare a aerului, un modul de decontaminare, o pompă de umflare – dezumflare şi un kit de reparaţii.

Primăria Constanţa face un apel către cetăţeni să nu ia în considerare decât informaţiile venite de la autorităţile abilitate şi să nu  cadă pradă dezinformărilor care apar în spaţiul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.