Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis ca, de miercuri, să interzică accesul vizitatorilor în mai multe secţii ale unităţii: Terapie Intensivă, Obstretică şi Neonatologie şi să limiteze accesul în celelalte, din cauza numărului crescut de viroze şi infecţii respiratorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea unităţii medicale a transmis, marţi, printr-un comunicat, că în urma numărului crescut de viroze şi infecţii respiratorii înregistrate în ultima perioadă, dar şi la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, a luat mai multe hotărâri în privinţa accesului vizitatorilor în incinta spitalului.

Astfel, începând de miercuri, va fi interzis accesului vizitatorilor în secţiile de Terapie Intensivă Adulţi şi Copii, Obstetrică I şi II, Neonatologie şi va fi limitat accesul vizitatorilor în toate celelalte secţii ale unităţii medicale (este permis accesul unei singure persoane/pacient, durata vizitei este de cel mult 30 de minute).

De asemenea, vizitatorii sunt obligaţi să se echipeze corespunzător cu halat, mască şi botoşi de unică folosinţă. Echipamentul este pus la dispoziţie gratuit, de către conducerea SCJU, şi se găseşte la intrarea în secţii.

Totodată, persoanele cu viroze/ infecţii respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienţilor, iar accesul copiilor la vizite nu este recomandat.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au mai transmis că respectarea măsurilor de igienă, spălarea şi dezinfectarea mâinilor cu soluţii hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienţi şi vizitatori, cât şi pentru personalul medical.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.