Cincizeci şi una de persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în minivacanţa de 1 Mai, fiind suspectate că au consumat droguri, iar testarea a ieşit pozitivă pentru 44 dintre acestea. De asemenea, în aceeaşi perioadă, 25 de pacienţi au ajuns la unitatea medicală în stare de ebrietate, iar 68 după ce au fost înţepaţi de căpuşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în perioda 27 aprilie, ora 8.00 – 2 mai, ora 8.00, la Unitatea de Primire a Unităţii Medicale, au fost înregistraţi 2218 pacienţi, 645 dintre aceştia având vârsta până în 17 ani. În urma investigaţiilor de specialitate, din cei 2218 pacienţi, au fost internaţi 429, dintre care 113 copii şi 316 adulţi. Cele mai multe cazuri - 463 au fost înregistrate în intervalul 30 aprilie, ora 08.00- 1 mai, ora 08.00.

“Din totalul prezentărilor, pe cod verde au fost repartizaţi 1888 pacienţi, în vreme ce pacienţii al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizaţi pe codurile roşu şi galben (39- cod roşu şi 151- cod galben). Pe codurile albastru şi alb au fost repartizaţi 82, respectiv 58 pacienţi”, se arată în comunicat.

Totodată, în minivacanţa de 1 Mai, medicii din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe au considerat necesară testarea toxicologică a 51 persoane, 44 dintre teste fiind pozitive. În acelaşi interval, la UPU au fost inregistraţi 25 pacienţi în stare de ebrietate.

Tot în minivacanţa de 1 Mai, la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa au ajuns 68 de persoane care fuseseră înţepate de căpuşe, dintre care 38 de copii.

Anul trecut, în perioada minivacanţei de 1 Mai,  la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost înregistraţi 1516 pacienţi. Tot atunci, 40 de persoane au fost supuse testelor toxicologice, iar în 29 de cazuri acestea au ieşit pozitive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.