Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei să publice, până vineri, procedura de organizare şi materia aferentă simulărilor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. "Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora”, afirmă Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că la începutul lunii ianuarie au avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la care s-a propus organizarea simulărilor examenelor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

"Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susţine anul acesta examenele naţionale nu au avut ocazia să participe la o simulare de examen, având în vedere faptul că acestea nu au fost organizate anul trecut, din cauza contextului pandemic. Ministerul Educaţiei a aprobat propunerea Consiliului Naţional al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări", afirmă reprezentanţii elevilor.

Ei atrag însă atenţia că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor şi programa aferentă acestora.

"Din acest motiv, solicităm Ministerului Educaţiei publicarea, în regim de urgenţă, a procedurii sanitare de organizare a simulărilor naţionale şi a programei pe care se va baza elaborarea subiectelor, până la data de 5 martie. Este imperios ca atât elevii, cât şi unităţile de învăţământ, să aibă timp să se pregătească pentru simulări, pentru a ne asigura de faptul că acestea ne vor oferi o perspectivă reală asupra nivelului la care se situează, la acest moment, elevii din clasele terminale ale ciclului gimnazial şi liceal", transmite Consiliul Elevilor.

"Salutăm decizia Ministerului Educaţiei de a organiza simulările naţionale, în contextul în care elevii care vor susţine examenele naţionale anul acesta nu au mai avut niciodată oportunitatea de a susţine o astfel de pre-examinare. Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.