Consiliul Naţional al Elevilor afirmă, după ce Curtea Constituţională a admis obiecţia de neconstituţionalitate asupra legii prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea "pentru tentativa de a rezolva efectele grave" ale OUG 51/2019, că problema transportului elevilor va rămâne nerezolvată până când serviciile de transport vor redeveni servicii publice. "Elevii din România s-au săturat să fie priviţi drept pioni în jocul politic al decidenţilor. Solicităm imediata intervenţie a Parlamentului României pentru a respinge OUG. Menţionăm, de asemenea, că reprezentanţii elevilor din România au iniţiat demersuri pentru a crea cadrul de intervenţie a Comisiei Europene şi pentru a debloca transportul elevilor", arată reprezentanţii elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă, că miercuri Curtea Constituţională a admis obiecţia de neconstituţionalitate asupra legii prin care Guvernul României şi-a asumat răspunderea pentru tentativa de a rezolva efectele grave ale Ordonanţei de urgenţă cu numărul 51/2019, care elimină transportul elevilor din sfera serviciilor publice, act normativ care a produs haos în sistemul educaţional din România şi a pus nevoile acestora în al doilea rând, după cele ale transportatorilor.

"Problema transportului elevilor va rămâne nerezolvată până când serviciile de transport vor redeveni servicii publice. În caz contrar, operatorii de transport nu vor mai avea nicio obligaţie să transporte elevi şi să ofere reduceri pentru aceştia - fenomen asupra căruia Inspecţia de Stat pentru Controlul Rutier (ISCTR) închide ochii cu bună ştiinţă. În 2018, de pildă, ISCTR a oferit amenzi pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare pentru doar doi operatori de transport în toată ţara", afirmă reprezentanţii elevilor.

Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă "profunda dezamăgire "asupra modului în care Guvernul gestionează transportul elevilor, mai ales având în vedere faptul că în vară actualii guvernanţi cereau sesiune parlamentară extraordinară pentru a abroga OUG.

"Elevii din România s-au săturat să fie priviţi drept pioni în jocul politic al decidenţilor. Solicităm imediata intervenţie a Parlamentului României pentru a respinge OUG. Menţionăm, de asemenea, că reprezentanţii elevilor din România au iniţiat demersuri pentru a crea cadrul de intervenţie a Comisiei Europene şi pentru a debloca transportul elevilor", a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Curtea Constituţională a transmis, miercuri, că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituţională, în ansamblul său. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.