Consiliul Local al Sectorului a votat trei proiecte de hotărâre propuse de PNL care susţin viaţa culturală şi sportivă a sectorului, respectiv îmbunătăţesc siguranţa rutieră în sector, afirmă liberalii într-un comunicat oficial. Proiectele se referă la înfiinţarea Grădinii Muzicale în incinta Parcului Gheorghe Petraşcu, situat în apropierea Şcolii de Muzică nr. 5, înfiinţarea Clubului Sportiv Titanii – Sector 3, ca instituţie publică de interes local în subordinea Consiliului Local şi încheierea unui protocol de colaborare între Sectorul 3 şi Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului, o organizaţie neguvernamentală care derulează de mai mulţi ani programe de succes dedicate siguranţei rutiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, la iniţiativa consilierului PNL Sector 3 Inocenţiu Voinea, consilierii locali au votat pentru înfiinţarea Grădinii Muzicale în incinta Parcului Gheorghe Petraşcu, situat în apropierea Şcolii de Muzică nr. 5. Conform proiectului aprobat de Consiliul Local de sector, va fi alocată suma de 500.000 de lei pentru amplasarea de instrumente muzicale de exterior în parc.

”Acest proiect este dedicat deopotrivă copiilor şi adulţilor din sectorul 3, tuturor celor pasionaţi de muzică şi de relaxare în aer liber. E un îndemn pentru toată lumea de a petrece mai mult timp în parc, într-un mod plăcut. Există exemple de grădini muzicale frumoase în mai multe oraşe europene şi sunt convins că şi Grădina Muzicală din Sectorul 3 va fi un succes.”, a declarat iniţiatorul proiectului, consilierul local liberal Inocenţiu Voinea.

Consilierii locali au votat joi şi o altă iniţiativă, de înfiinţare a Clubului Sportiv Titanii – Sector 3, ca instituţie publică de interes local în subordinea Consiliului Local. PNL Sector 3 sprijină astfel practicarea sportului la nivel de performanţă, precum şi organizarea de competiţii sportive în sector, considerând că susţinerea mişcării sportive aduce prestigiu comunităţii locale şi oferă şanse de afirmare copiilor şi tinerilor din sector, cu reale beneficii şi pentru sănătate, arată liberalii.

"Un leu cheltuit pentru sport, înseamnă trei lei economisiţi în sistemul de sănătare publică" - a declarat Inocenţiu Voinea în susţinerea proiectului. Procedural, această iniţiativă va trebui supusă aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, urmând să fie pusă ulterior în practică de Primăria Sectorului 3. Al treilea proiect promovat de PNL şi votat în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 3 prevede încheierea unui protocol de colaborare între Sectorul 3 şi Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului, o organizaţie neguvernamentală care derulează de mai mulţi ani programe de succes dedicate siguranţei rutiere.

Proiectul iniţiat de consilierul local liberal Cătălin Moldoveanu îşi propune susţinerea activităţilor de educaţie rutieră pentru copiii din Sectorul 3, împreună cu programe de formare dedicate cadrelor didactice din sector, precum şi cu organizarea de evenimente publice dedicate siguranţei rutiere.

”Peste 4.500 de elevi din ciclul şcolar şi preşcolar şi peste 2.000 de liceeni din sector vor participa la ore de educaţie rutieră, absolut necesare pentru crearea unor comportamente preventive sănătoase pentru copii. Vom întări siguranţa rutieră în sectorul 3, iar acest lucru se va reflecta în reducerea evenimentelor rutiere nedorite în care sunt implicaţi copii”, a afirmat consilierul local PNL Cătălin Moldoveanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.