Primăria Sector 1 anunţă că reconstrucţia Pieţei Matache intră în linie dreaptă, după ce Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa de joi proiectul de reconstruire al Pieţei Matache şi de revitalizare a cartierului Buzeşti - Berzei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reconstrucţia Pieţei Matache intră în linie dreaptă. Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul de reconstruire al Pieţei Matache şi de revitalizare a cartierului Buzeşti - Berzei. Este vorba de proiectul privind aprobarea documentaţiei tehnico – economice şi a indicatorilor tehnico- economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare şi refuncţionalizare/realizare construcţie nouă – Piaţa Matache", precizează Primăria Sector 1.

"După 10 ani de nedreptate, reconstrucţia zonei Matache intră de azi în linie dreptă. Este un proiect cheie pentru întreaga comunitate şi pentru istoria acestui oraş. A fost o muncă intensă timp de doi ani la faza birocratică a acestui proiect la care am lucrat împreună cu arhitecţi de renume cu membrii ai comunităţii din zonă, comercianţii din piaţă şi societatea civilă. În elaborarea proiectului am ţinut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier şi de cerinţele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraş", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Punctul central al întregii investiţii îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectorului 1 va integra elemente din construcţia originală şi care va păstra destinaţia de piaţă agro-alimentară. Administraţia locală a Sectorului 1 şi-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei, arată primăria.

”Pentru revitalizarea zonei din jurul pieţei, Primăria Sectoruluiu 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spaţii comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană - 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea staţii de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spaţii verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc. Pavilioanele pieţei vor fi imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone”, mai spune primăria.

“ Împreună cu echipa mea vom face tot ce ţine de noi ca Piaţa Matache şi întregul cartier Buzeşti-Berzei să renască şi să refacem o parte din istoria acestui oraş care a fost distrusă abuziv de fostele administraţii locale”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.