Consiliul Local Miercurea-Ciuc, întrunit, luni, în şedinţă extraordinară, a adoptat ”măsuri privind aşezările informale” din oraş, între acestea fiind şi ”teritoriile ocupate de grupurile de romi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul local al Municipiului Miercurea-Ciuc în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi a adoptat planul de măsuri privind aşezările informale de pe teritoriul oraşului, printre ele numărându-se şi teritoriile ocupate de grupurile de romi”, anunţă, luni, Primăria Miercurea-Ciuc, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că este vorba despre adoptarea unei hotărâri cu privire la aprobarea planului de măsuri privind aşezările informale de pe teritoriul municipiului, din strada Şumuleu 33, respectiv strada Primăverii (Primăverii I, II).  

Potrivit municipalităţii, decizia ”a fost motivată prin necesitatea implementării noilor previziuni legale vis a vis de cazuistica aşezămintelor informale şi a iniţierii unui proces de lungă durată care implică o multitudine de aspecte legate de emanciparea socio-medicală, ocupaţională, locativă şi financiară a exclavelor menţionate”.  

”De asemenea a fost aprobată şi schimbarea destinaţiei imobilului situat în municipiul Miercurea-Ciuc, str. Zorilor nr. 34 . În imobilul menţionat iniţial a fost planificată înfiinţarea unui centru de criză. Conceptul însă nu s-a putut materializa în formă gândită de primărie, astfel soluţia pentru exploatarea acestuia poate fi concesionarea”, a mai transmis municipalitatea.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.