Primăria Sectorului 1 anunţă încheierea, de către Consiliul Local, a unui protocol cu compania Romprest Service prin care se reglementează salubrizarea stradală pentru următoarele şase luni. De asemenea, până vineri va fi adoptat un act adiţional privind deszăpezirea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Local Sector 1, reprezentat de Primarul Clotilde Armand, şi Compania Romprest Service S.A., prestatorul serviciului de salubrizare din Sectorul 1, au încheiat vineri, 12 noiembrie 2021, un nou protocol prin care se reglementează activitatea de salubrizare stradală din această zonă administrativă în următoarele şase luni", a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 1.

Conform sursei citate, protocolul va intra în vigoare marţi şi, potrivit acestuia, operatorul de salubrizare declară că "programele anexate asigură un program un program de salubrizare stradală eficient pentru lunile noiembrie 2021-aprilie 2022, asigurând starea de curăţenie pe întreaga rază adminstrativ-teritorială a Sectorului 1 în condiţiile agreate de către părţi".

Totodată, potrivit protocolului, Compania Romprest Service S.A. garantează că va presta, în perioada noiembrie 2021-aprilie 2022, activităţile de salubrizare astfel cum sunt agreate de către părţi prin acest protocol în regim de continuitate şi fără întreruperi.

Conform Primăriei, valoarea estimată a prestaţiilor lunare pentru activităţile de colectare separată şi transport separat ale deşeurilor menajere (populaţie) şi similare celor menajere (de la instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1) şi pentru activitatea de salubrizare stradală pentru cele şase luni de valabilitate a protocolului nu va depăşi suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă pentru care operatorul de salubrizare are obligaţia să facă dovada executării corespunzătoare a prestaţiilor.

"Cetăţenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat şi am dat dispoziţii în acest sens Poliţiei Locale Sector 1 să monitorizeze intervenţiile din teren. Fac apel la cetăţeni, ca, în situaţia în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tot potrivit protocolului, autoritatea contractantă va indica cu celeritate, în prima jumătate a lunii decembrie, un operator agreat pentru eliminarea directă prin depozitare a deşeurilor generate şi colectate în Sectorul 1.

Conform art. 8, alin. 3 din protocol, "părţile convin de comun acord să completeze actualul protocol urmând ca până la data de 19.11.2021 să adopte un act adiţional pentru serviciile de deszăpezire aferente iernii 2021-2022".

"Doresc să asigur locuitorii sectorului 1 că în această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect. Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adiţional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunităţii Sectorului 1 de avea străzi şi trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii şi bineînţeles grija şi respectul faţă de banul public", a precizat primarul Sectorului 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.