Consiliul Judeţean Timiş va iniţia procedurile de realizare a unui serviciu public de Ssalvamont. După ce proiectul va trece de votul consilierilor judeţeni, Serviciul Salvamont va funcţiona în cadrul Direcţiei Prestări Servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Relieful montan reprezintă aproximativ 350 km² din suprafaţa judeţului Timiş, aici fiind situate inclusiv cele mai înalte vârfuri din Munţii Poiana Ruscă - vf. Padeş (1374 m) şi vf. Rusca (1355 m). 
 
În plus, în zona montană există mai multe obiective turistice a căror vizitare comportă  riscuri de accidentare: peşterile Româneşti, Albastră, Stânca lui Florian, cascadele Şopot şi Cornet, stânci sau versanţi de mari dimensiuni - Turnul lui Liman, Pietrele Cohului, văi - Bega, Nădrag ş.a.
 
„Iniţiativa este rezultatul preocupării instituţiei noastre de a stimula dezvoltarea turismului în judeţ. Noul serviciu ar avea ca activitate principală marcarea şi punerea în siguranţă a traseelor şi obiectivelor turistice montane, cât şi intervenţia rapidă în cazul unor accidentări. Avem convingerea că o creştere a siguranţei va conduce şi la o creştere a numărului de turişti. Timişul are multe de oferit, trebuie doar să punem la punct câteva lucruri”, spune Alexandru Proteasa, vicepreşedinte al CJ Timiş.
 
Proiectul de hotărâre, fundamentat şi susţinut de Biroul de turism din cadrul Consiliului Judeţean, va intra la vot în şedinţa ordinară din data de 30 martie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.