Consiliul Judeţean Sibiu scoate la licitaţie Studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, un proiect în valoare de peste 4,1 milioane de lei, care are termen de finalizare 6 luni de la data emiterii ordinului de începere. Şoseaua va avea peste 20 de kilometri şi urmăreşte ocolirea localităţilor Sibiu, Cristian, Poplaca, Răşinari, Cisnădie şi Şelimbăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miercuri, 20 ianuarie 2021, Consiliul Judeţean Sibiu a lansat procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de întocmire a Studiul de Fezabilitate pentru  Varianta Ocolitoare Sud Sibiu. Operatorii economici care sunt interesaţi  îşi pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziţii Publice), până miercuri, 3 martie 2021, ora 15.00”, a transmis, miercuri, CJ Sibiu.

Valoarea estimată a contractului este de 4.177.702 lei fără TVA, aproximativ 857.000 euro. Durata contractului  pentru realizarea SF - ului  este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

În cadrul studiului de fezabilitate se vor detalia două scenarii de traseu pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu:

  • Traseu 1 - lungime cca. 22,5 km - propune: ocolirea Rezervaţiei Naturală Dumbrava şi străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Răşinari, Cisnădie şi Şelimbăr, în intravilan şi extravilan.                 
  • Traseu 2 – lungime cca. 20,2 km este propus de Asociaţia Animal Life Sibiu: subtraversează printr-un tunel Rezervaţia Naturală Dumbrava  străbătând aceleaşi UAT-uri, în intravilan şi extravilan.

Dacă se vor identifica şi alte variante de traseu acestea vor fi analizate în cadrul studiului de fezabilitate de către specialişti.

”Facem astăzi încă un pas important pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, proiect  prioritar pentru Consiliul Judeţean Sibiu. Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage dezvoltarea economică, a turismului din zonă. Ne dorim o implementare cât mai rapidă, astfel încât sibienii şi cei care tranzitează Sibiul să se bucure cât mai curând de beneficiile pe care o astfel de investiţie le aduce. Proiectul este unul matur şi deţine toate premisele pentru a beneficia de finanţare europeană. Totodată, proiectul a fost cuprins în programul de guvernare 2020 - 2024”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu.

Proiectul este inclus în Ordinul Ministrul Transporturilor nr. 1699/2020  care prevede aprobarea  listei ce cuprinde proiectele de infrastructură şi transport în vederea includerii la finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

În plus, investiţia se realizează în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), document semnat în data de 18 septembrie 2020.

Parteneriatul prevede ca Ministerul Transporturilor prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să realizeze procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepţionarea lucrărilor, administrarea şi întreţinerea infrastructurii rutiere după încheierea perioadei de garanţie.

Consiliului Judeţean Sibiu îi revine contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic cu toate documentaţiile aferente, iar ulterior contractarea lucrărilor de execuţie şi monitorizarea implementării proiectului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.