Consiliul Judeţean Sibiu a transmis, luni, precizări în urma verificărilor făcute după ce o parte dintre angajaţii proprii au fost programaţi la vaccinare la un centru destinat cadrelor medicale. Instituţia explică faptul că, din 119 angajaţi, 69 s-au înscris pentru vaccinare, o parte dintre aceştia fiind programaţi ”dintr-o regretabilă eroare” la Spitalul Judeţean Sibiu. Înscrierea în platformă s-a făcut de către IT-istul Spitalului Judeţean, instituţie în subordinea CJ, care putea vizualiza şi Centrul de la Spitalul Judeţean Sibiu. Nicio persoană din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu nu a fost vaccinată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Niciun angajat al Consiliului Judeţean Sibiu, care este eligibil în etapa a II-a de vaccinare, nu a fost vaccinat şi nu există programări valide în acest sens. Ca în majoritatea instituţiilor publice, şi la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu a fost desemnată o persoană care să centralizeze datele angajaţilor care doresc să se vaccineze. Din totalul de 119 angajaţi ai CJ Sibiu aflaţi în plată, s-au înscris 69 de persoane, iar persoana responsabilă din cadrul instituţiei a solicitat sprijinul Biroului IT al Spitalului Judeţean Sibiu pentru înscrierea în platforma naţională a acestora. Dintr-o regretabilă eroare, o parte dintre persoanele aflate pe lista transmisă de CJ Sibiu au fost introduse alături de celelalte persoane eligibile să se vaccineze în cadrul centrului de vaccinare amenajat în cadrul Spitalului”, a transmis, luni, Consiliul Judeţean Sibiu. 
 
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Căpăţână, a precizat pentru News.ro că IT-istul spitalului a primit doar o listă de nume, fără a şti care dintre persoanele respective sunt cadre medicale şi care nu. 
 
“Imediat ce am fost sesizată cu privire la această eroare, am dispus măsura anulării programărilor. Sunt total împotriva unor astfel de practici. Îmi îndemn de fiecare dată echipa ca, orice acţiune pe care o desfăşoară, să fie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi nu există nicio susţinere din partea mea pentru eludarea etapelor pe care trebuie să le urmeze fiecare cetăţean pentru vaccinare sau pentru alte acţiuni similare. Vă încurajez ca oricând sesizaţi astfel de situaţii să mi le semnalaţi”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. 
 
În prezent, angajaţii CJ Sibiu sunt introduşi în platforma naţională de vaccinare de către reprezentantul desemnat de conducerea instituţiei, fiecare angajat urmând să îşi facă individual programarea.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean (PNL), a anunţat, vineri seara, că se fac verificări, după ce au apărut acuzaţii că angajaţii instituţiei s-au programat la vaccinare la Spitalul Judeţean Sibiu, deşi centrul de vaccinare este destinat cadrelor medicale şi nu apare în aplicaţie. Acuzaţiile au fost făcute de către un membru USR, angajat al Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.