Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov a lansat, sâmbătă, o platformă pentru adopţia animalelor fără stăpân, cei care doresc să adopte având nevoie de câteva documente care să ateste că au posibilitatea de a îngriji un animal. CJ Ilfov intenţionează să construiască un adăpost pentru câinii abandonaţi, dar şi să se implice în sterilizarea câinilor din gospodăriile populaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ştim că în Ilfov avem o problemă reală cu animale abandonate şi vrem să venim în sprijinul cetăţenilor din Ilfov. Soluţia nu este eutanasierea, soluţia este sterilizarea şi adopţia”, a declarat preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, la lansarea platformei, în cadrul unei conferinţe de presă în care oficialii CJ şi invitaţii acestora au fost înconjuraţi de câini.
 
El a menţionat că este nevoie de modificări legislative pentru ca instituţii precum Consiliile Judeţene să se poată implica în sterilizarea animalelor fără stăpân, iar în acest sens a avut o discuţie telefonică, sâmbătă, cu premierul Florin Cîţu, care l-a asigurat de sprijinul său în acest sens.
 
Hubert Thuma a menţionat că CJ Ilfov susţine construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân şi intenţionează ca, împreună cu Primăria Capitalei, să demareze un proiect privind sterilizarea gratuită a câinilor din gospodăriile populaţiei. 
 
Cei care doresc să adopte prin intermediul platformei lansate sâmbătă de CJ Ilfov trebuie să depună o copie a actului de identitate, o copie a documentelor care atestă că cel care adoptă dispune de spaţiu, precum şi o adeverinţă de venit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.