Consiliul Judeţean Iaşi anunţă, joi, că au fost depuse documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară. Unitatea va avea 500 de paturi şi 19 săli de operaţii, investiţia fiind estimată la peste 1,4 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară intră în ultima etapă. Astăzi a fost depusă la Primăria Miroslava documentaţia tehnică pentru autorizaţia de construire”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Iaşi.  

Oficialii instituţiei au transmis că doresc criterii de eligibilitate care să prioritizeze în mod realist investiţiile realizate în sănătate din PNRR. 

“Apreciem faptul că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a recunoscut necesitatea construirii la Iaşi a unui spital dedicat patologiilor cardiovasculare. Nu vrem să trecem peste rând la obţinerea finanţării, dar ne dorim criterii de eligibilitate care să prioritizeze în mod realist investiţiile realizate în sănătate din PNRR. După toate criteriile din legislaţia actuală, proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară este unul de interes naţional, mai ales că urmează să fie înfiinţate secţii în premieră la noi în ţară. Am demonstrat determinarea noastră în privinţa implementării proiectului IRMC, finalizând în timp record documentaţia tehnică. Ministerul Sănătăţii a fost de la bun început partenerul nostru în realizarea acestui obiectiv esenţial pentru întreaga regiune a Moldovei, iar acum avem nevoie de sprijinul său ca să rezolvăm şi problema finanţării’’, a declarat Marius Sorin Dangă, vicepreşedinte al CJ. 

Viitorul Institut Regional de Boli Cardiovasculare va avea 500 de paturi şi 19 săli de operaţii, iar costurile pentru construcţie şi dotări au fost estimate la 1.478.468.749, 46 de lei, fără TVA.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.