Consiliul Judeţean Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila, iar administratorul public al judeţului, Costel Avram, spune că aici ar putea fi amenajat un Muzeu al Mineritului, existând posibilitatea ca unele clădiri să fie date în admnistrare Primăriei. Terenul de 16 hectare ar putea fi pus la dispoziţia investitorilor, mai spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Judeţean Hunedoara va analiza oportunitatea achiziţionării de la Societatea Naţională de Închideri Mine Vaea Jiului SA (SNIMVJ) a obiectivelor de patrimoniu cultural de la fosta Exploatare Minieră Petrila şi a terenurilor din perimetrul acestora", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de CJ.

Astfel marţi a avut loc o întâlnire la care au participat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, consilierul judeţean Doiniţa Bălănesc, managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva, Liliana Ţolaş, şeful serviciului administrare a domeniului public din cadrul CJ Hunedoara, Marius Munteanu, primarul oraşului Petrila, Vasile Jurca, şi reprezentanţii SIMVJ.

"Am fost pe teren la Petrila pentru a discuta posibilităţile de a valorifica împreună aceste clădiri. Cert este că dacă vom prelua în proprietate aceste obiective, există posibilitatea de a face la Mina Petrila o secţie a MCDR Deva care poate amenaja aici un Muzeu al Mineritului, aşa cum există şi posibilitatea ca unele clădiri să fie date în administrare Primăriei Petrila. În ceea ce priveşte suprafaţa de circa 16 hectare de teren cred că poate fi pusă la dispoziţia investitorilor, pentru că el beneficiază de acces la tot ce înseamnă utilităţi”, a declarat Costel Avram.

Joi, la ora 12.00, la sediul CJ Hunedoara va avea loc o nouă întâlnire în cadrul căreia vor fi analizate propunerile identificate în urma discuţiilor de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.