Consiliul Judeţean Cluj şi Spitalul Polaris Medical au semnat luni contractul de colaborare în vederea combaterii COVID-19, prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, astfel că 180 de locuri suplimentare vor putea fi alocate tratării pacienţilor cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luni, 27 aprilie a.c., a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Astfel, creşte adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri”, anunţă CJ Cluj.

Valoarea chiriei lunare care va fi plătită de Consiliul Judeţean Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat. Suma reprezintă închirierea spitalului şi cedarea spaţiilor şi dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul ANEVAR.

Personalul medical, organizarea şi susţinerea activităţii vor fi asigurate şi gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Pentru a sprijini efortul depus pentru gestionarea optimă a situaţiei, conducerea spitalului pune la dispoziţie, fără niciun cost suplimentar, computerul tomograf C.T., aparatura de radiologie medicală RX, (staţie de oxigen şi aer comprimat medical, ecografie abdominală şi echipamente pentru monitorizarea pacienţilor).

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, afirmă că „oficializarea acestei colaborări reprezintă o garanţie în plus că sistemul medical clujean este şi va fi pregătit pentru a face faţă luptei cu noul coronavirus. Consiliul Judeţean Cluj nu are nicio rezervă din a lua toate măsurile necesare protecţiei sănătăţii clujenilor şi nu numai.”

”Este o chestiune de responsabilitate faptul că putem contribui major la consolidarea încrederii populaţiei în actul medical şi în faptul că unitatea noastră medicală va fi recunoscută ca fiind una la standarde înalte, ca parte a efortului nostru de a susţine comunitatea”, a afirmat la semnarea contractului, directorul general al spitalului Polaris Medical, Tudor Socea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.