Consiliul Judeţean Cluj a atribuit contractul privind achiziţia noului sistem de administrare a parcării stadionului Cluj Arena, ce va deservi peste 300 locuri de parcare subterane, anunţă instituţia într-un comunicat oficial. Valoarea sistemului este de 644.032 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj a afirmat că ”încă din momentul inaugurării noii arene, în 2011, sistemul de parcaj a funcţionat neîntrerupt, deci timp de aproape 12 ani, fapt care i-a provocat uzură, generată de imposibilitatea actualizării cu noile tehnologii de plată”.

”Lucrările de instalare a noului sistem vor debuta între Crăciun şi Anul Nou, astfel încât să reducem disconfortul pentru public şi, din ianuarie 2023, clienţii stadionului să se bucure de beneficiile pe care le aduce această tehnologie modernă de acces şi plată", spune Consiliul Judeţean Cluj.

Potrivit instituţiei, ”sistemul de parcaj va fi compus din patru aparate de încasat de ultimă generaţie, din care două aparate vor permite plata cu card bancar şi telefon, în timp ce restul de aparate vor permite plata atât cu numerar cât şi prin intermediul cardului sau telefonului”. 

”Noutatea pe care o aduce noul sistem e ca acesta va permite atât plata tichetelor orare, prin scanarea tichetului de intrare sau prin introducerea numărului de înmatriculare, cât şi plata abonamentelor lunare. În acest fel clienţii vor avea acces permanent la sistemul de plată modern, fără a depinde de orarul de funcţionare al casieriei”, se arată în comunicat. 

”În ceea ce priveşte accesul şi ieşirea din parcarea subterană, acestea vor fi facilitate de patru bariere, cu timpi de răspuns foarte scăzuţi. Acest fapt se datorează celor patru camere LPR de rezoluţie mare, care vor permite citirea automată a numerelor de înmatriculare. În baza acestei facilităţi vor fi eliberate tichetele imprimate cu coduri de bare pentru vizitatorii de scurtă durată, respectiv carduri de proximitate pentru abonaţi. Valoarea sistemului este de 644.032 lei”, mai precizează Consiliul Judeţean Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.