Consiliul Judeţean Călăraşi a sesizat Parchetul în legătură cu angajaţi fictivi ai operatorului de apă şi canalizare Ecoaqua, susţinând că aceştia încasau salarii, fără a veni la serviciu. De asemenea, reprezentanţii CJ îl acuză pe primarul municipiului Călăraşi că ar fi aprobat această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miercuri, 27 mai 2020, au plecat către Parchetul Călăraşi declaraţiile pe propria răspundere ale unor falşi angajaţi ai EcoAqua care încasau ilegal salarii neprezentându-se la muncă. Din anul 2014 până în prezent aceştia doar semnau fişele de pontaj efectuate din pix şi statele de plată. Întregul mecanism era cunoscut şi APROBAT de fostul director general Cezar Neagu, cu susţinerea primarului municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin”, anunţă CJ Călăraşi pe pagina de Facebook

Conform postării, neregulile descoperite la SC ECOAQUA SA ridică multe semne de întrebare legate de cât de mult au influenţat salariile angajaţilor fictivi preţul la apă, până la ”cât de departe s-a putut ajunge într-o instituţie a statului aflată în slujba cetăţeanului”.

”Preţul apei creşte pe spatele călărăşeanului, iar alţii beneficiază de salarii şi prime nemeritate. Aceasta este realitatea de la EcoAqua pe care municipalitatea vrea să o ascundă sub preş. Aşteptăm ca organele competente să dispună în consecinţă”, afirmă repreentanţii CJ Călăraşi.

SC ECOAQUA SA Călăraşi a fost creată în 2004, ca operator de apă şi canalizare al judeţului Călăraşi. SC ECOAQUA SA Călăraşi este o societate pe acţiuni, deţinută în totalitate de autorităţile locale , CJ Călăraşi este cel mai mare acţionar, deţinând 32,8%, iar Consiliul Local Călăraşi deţine  25,2%.

Presa locală a relatat marţi că Primăria municipiului Călăraşi a atacat luni, printr-o acţiune în anulare formulată la Tribunalul Călăraşi, Hotărârea AGA nr. 9 din 13.05. 2020, în urma căreia a fost revocat Consiliul de Administraţie al operatorului regional de apă şi canal Ecoaqua.

În 20 mai, noul Consiliu de Administraţie a decis revocarea directorului general Cezar Neagu,interimatul fiind asigurat de Victor Sandu.

Alte subiecte discutate au fost  posibilitatea reducerii tarifului apei furnizate populaţiei şi calitatea serviciilor oferite de furnizorul de apă.

”Asigur călărăşenii că împreună cu noul for decizional şi cu noul director general interimar voi încerca să rezolv problemele cu care se confruntă această societate devenită o afacere de familie pentru administraţia locală.  Nu voi mai tolera ca indicatorii de performanţă să existe doar pe hârtie, mai ales că la sfârşitul acestei luni va demara Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată, proiect cofinanţat Fondul de Coeziune Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, a declarat preşedintele AGA Eduard Grama.

El a precizat că până acum societatea a funcţionat ca o maşinărie de creat locuri de  muncă pentru rude şi de fabricat prime încasate pe "realizări aproape falimentare, motiv pentru care A.G.A. a hotărât cu majoritate de voturi revocarea membrilor Consiliului de Administratie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.