Consiliul Judeţean Buzău se imprumută aproximativ 10 milioane de euro pentru a putea plăti parte din cotele cofinanţare în 5 proiecte europene aflate în derulare. Contractarea împrumuttului a fost supusă ă la vot în şedinţa ordinară a lunii iunie şi votată în unanimitate de toţi aleşii locali, indifferent de culoare apolitică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma de  46.000.000 lei urmează să fie luată cu împrumut de Consiliul Judeţean Buzău pentru a putea plăti cotele de cofinanţare aferente proiectelor de infrastructură aflate în implementare cu bani europeni. Este primul astfel de împrumut contractat de autorităţile judeţene după maim ult timp şi s-a apelat la această modalitate de a face rost de bani dat fiind bugetul restrâns pe care instituţia îl are la dispoziţie în acest an.

„Eu nu sunt adeptul împrumuturilor, recunosc. Am mai avut unul singur pe crae l-am achitat şi am scăpat de el, dar am realizat că nu se poate altfel. Dacă nu recurgem la această metodă, o să stăm toţi să ne plângem şi cine are de suferit? Cetaţeanul, evident.  De aceea, nu putem sista lucrările. Trebuie să avem aceste cote de cofinanţare ale proiectelor pe care le aveam în implementare ”, a spus Petre Emanoil Neagu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Banii obţinuţi din împrumut vor fi cheltuiţi pentru asigurarea cotelelor de cofinanţare pe 5 proiecte de infrastructură aflate în implementare. Este vorba despre „Extinderea si dotarea Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgente Buzau POR 2014-2020„-6.500.000 lei, „Dotarea Ambulatoriu de Specialitate Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau”-4.500.000 lei, „Consolidare, restaurare si dotare Biblioteca Judeteană "V.Voiculescu" Buzau POR 2014-2020”-3.000.000 lei, „Modernizare DJ 203K km 38+000-75+000 Maracineni-Podu Muncii POR”-17.000.000 lei şi „Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita judet Braila-Robeasca-Vadu Pasii(E85)”-15.000.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.