Consiliul Genera al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, o rectificare bugetară pentru achiziţionarea unor aparaturi şi echipamente medicale, într-o primă fază fiind vorba de alocarea sumei 7 milioane de lei. Primarul general Gabriela Firea a anunţat că a fost închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei, după ce a o angajată a spus că a fost în excursie în Israel împreună cu bărbatul de 60 de ani, care a fost internat la Spitalul Gerota şi care a fost confirmat cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am strâns de la toate spitalele, atât cele din administraţia noastră şi solicitări pe care le-am primit de la Spitalul Matei Balş, de la DSP, de la IGSU şi de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Deocamdată, efortul bugetar necesar ar fi de 23 de milioane de lei, dar în primă etapă este vorba de o sumă urgentă de 7 milioane de lei pentru achiziţia unor aparate, pentru realizarea rapidă a testelor necesare pentru coronavirus”, a spus Firea, în debutul şedinţei. 

Astfel, vor fi cumpărate două aparate la Instititul de Boli Infecţioase Matei Balş, un aparat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, unul la Spitalul Colentina, care va funcţiona ca o unitate sanitară suport.

“De asemenea, vor fi achiziţionate alte produse sau reactivi necesari funcţionării acestor aparate, materiale sanitare pentru recoltarea şi transportul probelor biologice, trei tipuri de măşti, echipamente de protecţie, două categorii, botoşi de unică folosinţă. De asemenea, alte materiale sanitare de protecţie a personalului medical şi de igienizare. Ţin să menţionez că se va achiziţiona un aparat foarte modern pentru rezolvarea  foarte rapidă a acestor teste şi diagnosticarea într-un timp foarte scurt”, a mai transmis Primarul Capitalei.

Firea a mai anunţat că a închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei după ce o angajată a anunţat miercuri dimineaţă că a fost excursie cu bărbatul de 60 de ani, care a fost internat la Spitalul Gerota şi care a fost confircat cu coronavirus.

“Am închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei începând de azi dimineaţă pentru că o colegă de la acest birou a anunţat azi dimineaţă faptul că s-a aflat în excursie în Israel cu pacientul de 60 de ani, fost ofiţer. Pentru că a informat doar astăzi conducerea am luat măsurile care s-au dispus la nivel naţional şi anume: toate cele 70 de persoane angajate la Biroul de Evidenţă a Populaţiei au intrat de azi dimineaţă în izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare şi procedăm deja la dezinfecţia tuturor birourilor, holurilor, toaletelor, intrărilor din zona de Evidenţă a Populaţiei”, a explicat Firea.

El a mai spus că nu se închide activitatea acestui birou, ci se lucrează de la domiciliu.

“Pentru urgenţele pe care le vor avea cetăţenii, am luat legătură cu directorul de la Biroul de Evidenţa Populaţiei, va lucra de acasă, va avea computer, aparat foto, ştampilă, registre, documente, tot ceea ce este necesar pentru a elibera documentele care sunt urgenţe. Nu se închide activitatea, dar se lucrează de la domiciliu pentru protecţia cetăţenilor, dar şi a angajaţilor de la Biroul de Evuidenţa Populaţiei”, a mai precizat primarul Capitalei.

Un bărbat internat iniţial la Spitalul Dimitrie Gerota a fost confirmat cu coronavirus. 

”Bărbatul a fost internat (n.r. - la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti) în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă.  Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, unitatea medicală a intrat în carantină, timp de 14 zile. 

Între timp, un medic de la spitalul respectiv a fost confirmat şi el cu coronavirus. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.