Consilierii generali ai Capitalei au votat, joi după-amiază, o hotărâre privind încheierea unor acorduri-cadru de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică pentru reprezentarea intereselor Municipiului Bucureşti, document adoptat în contextul în care Capitala este implicată în peste 10.000 de procese în instanţele de judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Hotărârea, care îl împuterniceşte pe primarul general să facă demersurile necesare în vederea punerii în aplicare a procedurii privind încheierea acordurilor-cadru de consultanţă, asistenţă sau reprezentare juridică, a fost adoptată cu 28 de voturi "pentru", 18 abţineri şi niciun vot împotrivă. 
 
"În mod curent, Municipiul Bucureşti este parte în peste 10.000 dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, în diverse stadii procesuale. În această calitate, Municipiul Bucureşţi este ţinut să formuleze apărări, să propună administrarea unor probatorii, să redacteze cereri de chemare în judecată, să promoveze căi de atac. Toate aceste obligaţii procesuale sunt supuse unor termene imperative scurte în noul Cod de Procedură Civilă (ex. termenele prevăzute de art. 201 Codul de Procedura Civilă), astfel încât Municipiul Bucureşti poate fi expus imposibilităţii de a respecta aceste termene prin raport la numărul mare de cauze în care este parte. Volumul de muncă implicat de asistenţa şi/sau reprezentarea juridică în litigii nu poate fi asigurat exclusiv prin personalul propriu de specialitate juridică”, se arată în Raportul de specialitate privind încheierea unor acorduri-cadru de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică pentru reprezentarea intereselor Municipiului Bucureşti, document încheiat la 27 mai.
 
Direcţia Juridic a propus CGMB, prin adresa nr. DJ 46295/20 aprilie, majorarea bugetului aprobat la titlul 20 - bunuri si servicii, cu suma de 10.000.000 lei. 
 
Unii dintre consilieri au acuzat, în cadrul şedinţei de joi, că procesele adunate de Primăria generală a Capitalei sunt cauzate de refuzul primarului general de a pune pe ordinea de zi unele proiecte. Astfel, unul dintre consilieri a arătat că 25 de procese au fost deja deschise după suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale. 
 
Un alt consilier a întrebat care este suma cheltuită pentru plata unor servicii de consultanţă juridică de către Primărie, reprezentanţi ai municipalităţii răspunzând că pentru consultanţă juridică Primăria Generală are plăţi de 9.160.000 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.