Consiliul Local Sector 1 a suspendat luni, şedinţa extraordinară convocată de primarul Sectorului 1 în cadrul căreia trebuia să fie dezbătut şi votat proiectul de buget pe anul 2023, anunţă primăria într-un comunicat oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Situaţia este critică în Sectorul 1, suntem la un pas să stopăm programele şcolare, finanţarea asistenţei sociale şi a sistemului medical. Investiţiile sunt total blocate. Am depus vineri o adresă din partea şefului Direcţiei Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 în care se prezentau în detaliu consecinţele negative ale neaprobării bugetului. Practic, consilierii PSD şi PNL nu votează pentru acordarea banilor către asistaţii social şi pentru bursele şcolare. În acest moment, PNL şi PSD ignoră, la ordinul şefilor lor, nevoile urgente ale comunităţii locale. Voi convoca în această săptămână o nouă şedinţă pentru aprobarea bugetului Sectorului 1”, a declarat primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat oficial al Primăriei Sector 1.

Direcţia Management Economic din Primăria Sectorului 1 atrage atenţia asupra situaţiei grave în care se află administraţia locală Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului.

”Dacă nu este votat rapid proiectul de buget vor fi suspendate: plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă; plata cheltuielilor pentru învăţământul special; plata burselor pentru învăţământul de masă; plata burselor pentru învăţământul special de stat; plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare, plata stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate; plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă; plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul special, plata învăţământului particular şi confesional, acreditate; finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice; finanţarea "Programului pentru şcoli al României", potrivit HG nr. 1007/2022 pentru acordarea gratuită de fructe şi legume proaspete, de lapte de consum şi produse lactate, de produse de panificaţie în anul şcolar 2022-2023; finanţarea sistemului de protecţie a copilului, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.