Liderul consilierilor judeţeni ai PNL Iaşi a declarat că numirea lui Gheorghe Nichita în funcţia de consilier al preşedintelui CJ este o sfidare la adresa ieşenilor, în condiţiile problemelor acestuia cu justiţia, recomandându-i lui Nichita ca dacă ”are nevoie de un salariu, să meargă să performeze în mediul privat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Romeo Vatră, l-a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, pe şeful CJ Iaşi Maricel Popa, lider al PSD Iaşi, că girează revenirea în administraţie a lui Gheorghe Nichita pe uşa din dos.

Consilierul liberal susţine că atât timp cât asupra lui Nichita planează suspiciuni de corupţie, este inadmisibil să fie adus în CJ pentru a se ocupa de un proiect finanţat prin fonduri europene.

”Prin această mutare sunt sfidaţi ieşenii. Dacă domnul Nichita are nevoie de un salariu, să meargă să performeze în mediul privat. În administraţie nu se fac angajări pe criterii sociale, ci pe criterii de integritate şi performanţă. Sunt mii de absolvenţi de facultate şi profesionişti integri în Iasi, cu experienţă şi capacităţi profesionale deosebite, de unde poate alege şeful CJ Iaşi, Maricel Popa”, a afirmat liberalul Romeo Vatră.

El a adăugat că dacă nu se renunţă la aducerea lui Nichita în CJ, grupul consilierilor liberali îi va cere demisia şefului CJ Iaşi Maricel Popa.

”Totodată, vom alerta instituţiile europene privind situaţia creată la Consiliul Judeţean, în care un suspect de corupţie ajunge să gestioneze un proiect realizat pe fonduri europene”, a mai spus consilierul PNL Romeo Vatră.

La rândul său, consilierul judeţean PNL Liviu Brătescu consideră că următorul pas va fi întoarcerea lui Gheorghe Nichita la şefia PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita a declarat, la o televiziune locală, că, începând de joi, va fi consilier al preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, şi că se va ocupa de coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Iaşi.

”Am avut o discuţie cu domnul Popa, m-a întrebat ce mai fac şi dacă nu aş putea să ajut la CJ. Am zis că nu vreau drept de semnătură, ci doar să ajut cu experienţa mea. Nu mai pot sta deopate, am nevoie şi eu de bani, de un salariu. Nu ştiu cât voi câştiga”, a afirmat Gheorghe Nichita.
 
Gheorghe Nichita a candidat în decembrie 2016 pe listele PRU, la deputaţi, însă partidul nu a intrat în Parlament.
 
Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare de corupţie.
 
În noiembrie 2015, Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită, alături de el fiind deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie.
 
În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că, în perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, Gheorghe Nichita l-a determinat pe Hliboceanu să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale şi umane ale Poliţiei Locale Iaşi.
 
Procurorii susţin că, timp de un an şi jumătate, Gheorghe Nichita i-a determinat pe şefii Poliţiei Locale Iaşi să facă verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.
 
În decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreşedintelui UTI Mihail Tănăsescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.
 
Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita este acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.