Un consilier personal al fostului primar al Craiovei Antonie Solomon, care a făcut trei ani închisoare pentru luare de mită, a fost trimis în judecată de DNA după ce a cerut şi a primit mită peste 200.000 de lei şi un autoturism marca BMW X6 de la un organizator de evenimente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA, au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Florin-Nelu Lobdă, fost consilier personal al fostului primar al Craiovei Antonie Solomon, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2010, a cerut unui om de afaceri, organizator al unui eveniment, o sumă de bani reprezentând un comision din încasările primite de organizatorul evenimentului cu titlu de sponsorizare de la mai multe societăţi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"În cursul anului 2010, inculpatul Lobdă Florin-Nelu, în calitate de consilier personal al primarului municipiului Craiova, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu care constau în atragerea de sponsori pentru diverse evenimente organizate de Primăria Craiova, a pretins de la un om de afaceri, organizator al unui eveniment muzical (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând un comision din încasările primite de organizatorul evenimentului cu titlu de sponsorizare de la mai multe societăţi care aveau lucrări în desfăşurare cu Primăria municipiului Craiova. Ulterior, în baza acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, inculpatul a primit în total suma de 214.880 lei”, arată DNA.

Ulterior, în prima jumătate a anului 2012, consilierul primarului a cerut aceluiaşi om de afaceri 400.000 de euro şi a primit un BMW X6.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile fostului consilier. Aceeaşi măsură s-a mai dispus şi asupra a 30 părţi sociale pe care inculpatul le deţine la două societăţi comerciale.

DNA a dispus trimiterea în judecată a consilierului, sub control judiciar, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.