Valentin Boldeiu, coordonator Finanţare Fonduri Europene la UniCredit Bank, a afirmat joi, la evenimentul News.ro - RoInvest - Ediţia a III-a, că într-o situaţie de criză, o bancă încearcă să păstreze un echilibru între aspectele importante şi cele urgente cu care se confruntă clienţii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Cam toată lumea vorbeşte despre aceleaşi teme de bază. Lăsând la o parte abordarea macro, să spunem, dată de autorităţi cu privire la politicile de dezvoltare la PNRR, la acorduri de parteneriat, la instrumente financiare, măsuri de sprijin şi aşa mai departe, ceea ce pot să vă confirm, fiind în permanent contact cu mediul de afaceri, în special cu sectorul IMM, care este cel mai vulnerabil şi care întâmpină cele mai multe piedici în accesul la finanţare bancară, pot să vă confirm că de sus până jos vorbim toţi cam de acelaşi lucru, vorbim de investiţii în capacităţi de producţie, vorbind despre tranziţie la energia verde, vorbim despre eficienţa energetică, vorbim despre digitalizare, despre scheme de suport”, a explicat Boldeiu. 
El consideră că cel mai important instrument de asigurare a succesului pentru dezvoltarea economiei româneşti este un mix foarte eficient de fonduri publice şi private. 
“În opinia mea, singura, de fapt ,cel mai important instrument de asigurare a succesului pentru dezvoltarea economiei româneşti este un mix foarte eficient de fonduri publice şi private. Astfel că, în actualul context în care ne lovim practic de o serie de crize, am început cu criza pandemică COVID- 19.
Am trecut prin pusee inflaţioniste sau, mă rog, trecem prin ele, lanţuri de aprovizionare fracturate, dacă nu cumva întrerupte, vorbind despre războiul din Ucraina. Toată această înşiruire de crize afectează în mod indubitabil absolut direct mediul privat inducând o stare de incertitudine, iar incertitudinea înseamnă riscuri, iar riscurile nu plac nimănui, cu atât mai puţin sistemului bancar”, a declarat Valentin Boldeiu. 
El a precizat ce poate face o bancă în situaţii de criză. 
“Acum, ce poate face o bancă? Nu mă refer neapărat la la UniCredit. Dar ce face o bancă în astfel de situaţii de criză? Încearcă să păstreze un echilibru între aspectele importante şi cele urgente cu care se confruntă clienţii noştri. O să mă refer în special la segmentul IMM, pentru că într-adevăr el este cel mai vulnerabil şi el trebuie susţinut cu prioritate. Venind la a doua idee, şi anume a mixului de finanţare. mixului de fonduri publice cu cele private, sectorul bancar nu încearcă în aceste momente de criză decât să faciliteze accesul la finanţare al companiilor private, şi anume prin asigurarea nevoilor de lichiditate pe termen scurt şi în acest context, vreau să fac referire la măsurile de sprijin binevenite care au început în anul 2020. Mă refer aici la programele guvernamentale IMM Invest şi Agro IMM Invest. Ştim că s-au injectat sume considerabile prin garanţii de stat în sectorul privat, în economia românească, precum şi la sprijinirea investiţiilor”, a mai afirmat Valentin Boldeiu.
Evenimentului “RoInvest” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Partener principal al evenimentului este UniCredit Bank România, iar parteneri sunt Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România şi Philip Morris România.

Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-roinvest-editia-a-iii-a-20723771

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.