Raportarea infecţiilor nosocomiale din spitale a crescut cu 25% faţă de anul trecut, iar aceasta se va apropia, încet-încet, de situaţia reală, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la conferinţa cu tema "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament", organizată de News.ro. Ministrul a precizat că printre spitalele care nu raportează infecţiile nosocomiale sunt şi cele care aparţin de Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Încet-încet o să ne apropiem de adevăr, o să stabilim o creştere a frecvenţei de raportări”, a spus ministrul Sănătăţii, la conferinţa News.ro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că printre spitalele care nu raportează infecţiile nosocomiale sunt şi cele care aparţin de ministere şi a dat ca exemplu în acest sens unităţile sanitare administrate de Ministerul Transporturilor.

Legat de raportarea infecţiilor nosocomiale, Vlad Voiculescu a adăugat că printr-un set de ordine de ministru, care va fi prezentat în săptămâna care urmează, vor fi eliminate pedepsele “atunci când spunem adevărul”.

“Aceste lucruri trebuie îmbunătăţite. Avem reguli de raportare şi traininguri, inclusiv finanţate din fonduri europene”, a mai spus Voiculescu.

Organizarea sistemului naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat şi capacitatea României de a face faţă unor situaţii critice sunt printre temele conferinţei News.ro.

Partenerii conferinţei organizate de agenţia de presă News.ro sunt Medlife, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) şi Farmexpert.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.