Parcul auto învechit rămâne o problemă majoră cu care se confruntă serviciile de ambulanţă, la SMURD existând, pe regiunea Bucureşti-Ilfov, aproape 50 de ambulanţe de prim ajutor, din care doar 30 pot fi folosite, a declarat, joi, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, la conferinţa cu tema "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament", organizată de News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, la conferinţa News.ro, ce s-a schimbat după tragedia din Colectiv, coordonatorul SMURD Bucureşti a spus că s-au schimbat foarte multe lucruri legate de proceduri, mai ales în cazul evenimentelor colective, cu victime multiple.

"Suntem mult mai bine pregătiţi să facem faţă unor astfel de evenimente decât eram anul trecut, dar fără îndoială nu putem spune că atingem un nivel perfect", a afirmat medicul Opriţa.

El a mai spus că la acest moment nu există probleme legate de finanţare, pentru că au fost alocate fonduri, şi că este pe cale de a fi rezolvată şi problema lipsei de personal, în condiţiile în care, dacă la începutul anului au fost scoase la concurs patru posturi la SMURD Bucureşti şi nu s-a prezentat nimeni, acum există cereri de înscriere la examen.

Coordonatorul SMURD Bucureşti a mai arătat că, în premieră, a crescut şi numărul medicilor care vor să facă gărzi, după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă privind creşterea remuneraţiei pentru efectuarea gărzilor.

O problemă majoră cu care se confruntă serviciile de ambulanţă rămâne însă parcul auto învechit, a spus Opriţa, precizând că în prezent este în lucru procedura pentru declanşarea licitaţiei de achiziţie de noi maşini.

"La SMURD, din aproape 50 de ambulanţe de prim ajutor pe regiunea Bucureşti-Ilfov, avem funcţionale cam 30 de maşini de intervenţie, restul fiind cu probleme", a mai spus coordonatorul SMURD Bucureşti-Ilfov.

La rândul său, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a spus, la conferinţa News.ro, că în proporţie de 85% ambulanţele de la SABIF au intrat în cel de-al nouălea an de folosinţă, în condiţiile în care norma europeană prevede un grad de uzură de 6 ani.

Partenerii conferinţei organizate de agenţia de presă News.ro sunt Medlife, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) şi Farmexpert.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.