Guvernul va trebui să majoreze contingentul muncitorilor străini care pot intra în România anul acesta, pe măsură ce sunt semnate contractele de execuţie pentru proiectele de investiţii din fonduri europene, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloş, în deschiderea Conferinţei EU Funds Profit.ro & First Bank - Finanţăm relansarea economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Boloş arată că va începe în curând implementarea proictelor pentru care s-au primit finanţări, domeniul construcţiilor fiind unul cu cele mai mari solicitări în programul cu o finanţare de 150 milioane euro, alături de programul de creştere a eficienţei eneregtice a locuinţelor derulat de Ministerul Dezvoltării. 

”Toate aceste contracte de finanţare vor avea nevoie de constructori care, dintr-o dată, vor trebui să implementeze un val imens de procete şi din această persectivă noi, Guvernul, trebuie să pregătim un set de măsuri pentru consolildarea capacităţii admnistrative în domeniul construcţiilor, pentru că va fi o abundenţă de oferte în piaţa de construcţii şi temerea cea mai mare este că la un moment dat vom duce lipsă de constructori şi forţă de muncă pentru implementarea acestor proiecte”, a arătat Boloş.

Ministrul a adăugat că Guvernul va trebui cel mai probabil să majoreze contingentul muncitorilor străini, care, potrivit şi consilierului de stat la Cancelaria Prim-Ministrului României,Teodora Elena Preoteasa, ar putea fi epuizat deja în luna iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.