Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN a transmis, luni seară, că noua lege a salarizării din sistemul public trebuie să rezolve problema dezechilibrelor majore existente în diferite sectoare de activitate, cum ar fi Educaţia şi Sănătatea. Sindicaliştii afirmă că, de şapte ani, se străduie să rezolve această problemă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Personalul nedidactic din sistemul de învăţământ din România, la fel ca şi personalul nemedical din sistemul de sănătate, se chinuie de mai bine de 7 ani să scape de regimul de salarizare injust instaurat prin legea salarizării nr.153 din 2017. Ecartul salarial între personalul didactic şi personalul nedidactic este mult prea mare, iar salariile în plată nu asigură nevoile de bază raportate la coşul minim de consum pentru un trai decent”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN.

Aceştia anunţă că, la sediul Confederaţiei, a avut loc o întâlnire, luni, pentru a semnala problemele salariaţilor din cercetare şi din învăţământ şi în special, aspectele critice privind politica salarială în aceste domenii de activitate.

”O nouă lege a salarizării trebuie să abordeze neapărat problema dezechilibrelor severe create la salarizarea diverselor categorii de personal din acelaşi domeniu de activitate. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Sănătăţii - România şi Ministerul Educaţiei - România au fost sesizate în repetate rânduri cu privire la această situaţie. A venit timpul să se facă dreptate şi pentru aceşti salariaţi nedreptăţiţi de actuala lege a salarizării”, au mai transmis sindicaliştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.