Biologul Constantin Munteanu, cercetător la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Bucureşti, afirmă că, în opinia sa, România se află ”în elita balneologiei mondiale”, atât din punctul de vedere al resurselor naturale terapeutice, cât şi în ceea ce priveşte cercetarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu consider că România este pe primul loc din punct de vedere balnear şi susţin cu foarte mare tărie acest lucru şi am argumente mai mult decât convingătoare din punctul acesta de vedere. Pe de o parte, paleta de resurse naturale terapeutice de care România dispune este una nu doar bogată, ci şi foarte diversă. Pe de altă parte, cercetările care se fac în România să ştiţi că sunt de cel mai înalt nivel şi, de fiecare dată, în congresele la care participăm, vedem că suntem în top. Avem şi ca număr de lucrări, dar şi ca nivel de prezentare şi ca şi conţinut a ceea ce prezentăm, suntem, din punctul acesta de vedere, în elita balneologiei mondiale. Încă un argument pentru care pot să spun că România este pe primul loc: am avut în 2016 Congresul Mondial de Balneologie la Palatul Parlamentului, la care au fost prezenţi peste 500 de participanţi, 20 de ţări participante şi unde lucrurile au arătat din plin valoarea pe care România o are din punct de vedere balnear”, a afirmat Constantin Munteanu, luni seară, la Medika Tv
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
El a precizat că există cercetări ultramoderne, realizate în colaborare cu specialişti din multiple domenii şi cu centre universitare. Una dintre cercetările derulate în prezent de echipa de la ”Bagdasar Arseni” vizează utilizarea inteligenţei artificiale în prognosticul şi tratamentul accidentului vascular.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.