Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Făgăraş, Mariana Câju, spune că nu doreşte ca unitatea spitalicească să devină spital-suport şi să preia pacienţi infectaţi cu Covid-19, precizând că în zona respectivă nu a fost confirmat niciun pacient cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mariana Câju a anunţat, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe, că a avut o discuţie cu autorităţile locale pentru ca Spitalul Municipal Făgăraş să nu fie inclus pe lista spitalelor suport pentru Covid-19, dar cu toate acestea a regăsit unitatea medicală pe lista publicată de Ministerul Sănătăţii. 
 
"Am cerut ca Spitalul Municipal Făgăraş să fie exclus de pe acestă listă. Deşi am avut asigurări, ne-am regăsit pe această listă ca spital suport Covid şi cu Centrul de Dializă care este singurul centru din judeţul Braşov şi, de asemenea, cu Maternitatea Făgăraş”, a spus Mariana Câju. 
 
Ea a mai spus că în zona respectivă sunt 34 de persoane în carantină şi 707 izolate la domiciliu, că personalul medical, auxiliar şi administrativ al Spitalului Municipal Făgăraş nu este infectat cu Covid-19, precizând că prezenţa coronavirusului nu a fost confirmată în această zonă. 
 
"Am primit cu stupoarea vestea că am fost incluşi pe lista spitalelor suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu Covid-19 tocmai pentru că această decizie contravine spiritului spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe. Opinia medicilor, a autorităţilor centrale este şi a fost până în acest moment, că virusul trebuie izolat, nu diseminat. Nu înţelegem de ce acest virus trebuie <<importat>> de la Braşov la Făgăraş, la 75 de kilometri”, a mai spus Mariana Câju.
 
Ea solicită ministrului Sănătăţii să revină asupra acestei decizii.  
 
"Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra decizie. Fac un apel şi acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană, care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii, să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitate şi să revină asupra acestui ordin”, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Făgăraş.
 
Mariana Câju a mai spus că la Făgăraş nu va fi primit niciun pacient transferat de la un spital din Braşov care este infectat cu Covid-19. 
 
"Până atunci noi nu vom primi niciun pacient transferat de la un spital din Braşov, care este infectat cu acest virus. Vom trata în continuare toţi pacienţii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe. De asemenea, putem trata pacienţi care vin de la spitalele din Braşov şi nu au acest virus”, a spus Mariana Câju.
 
Ea a mai cerut angajaţilor unităţii medicale să rămână la locul de muncă.
 
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgenţă intră sub incidenţa legii penale, în funcţie de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 şi Codul Penal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.