Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit cu şefa Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, Andrea Ammon, care s-a aflat în vizită la Bcurureşti. S-a discutat despre eficientizarea modalităţilor de limitare a răspândirii epidemilor şi a bolilor prevenibile prin vaccinare şi pregătirea răspunsului în cazul unor crize de sănătate publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Directorul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) s-a aflat în România, unde a avut întâlniri cu oficialii din Sănătate. Au fost abordate teme de interes privind sănătatea publică care vizează prevenirea, depistarea şi controlul bolilor transmisibile în ţara noastră, consolidarea cooperării dintre România şi ECDC, precum şi actualizarea mandatului Centrului European”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că, de asemenea, s-a avut în vedere identificarea de oportunităţi de colaborare pentru eficientizarea modalităţilor de limitare a răspândirii epidemilor şi a bolilor prevenibile prin vaccinare şi pregătirea răspunsului în cazul unor crize de sănătate publică. 

La întâlnirea cu Andrea Ammon au participat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, Adriana Pistol, secretar de stat şi Simona Pârvu, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.