Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, au făcut, luni, o vizită de lucru în Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, la vizită a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Comandantul bazei aeriene, comandorul Nicolae Creţu, şi echipele de comandă ale detaşamentelor aliate dislocate la Mihail Kogălniceanu – din SUA, Italia şi Franţa au susţinut prezentări cu privire la misiunile şi specificul Bazei 57 Aeriană, având în vedere că aceasta este prima vizită pe care Kathleen Ann Kavalec o face la Mihail Kogălniceanu în calitate de ambasador al SUA în ţara noastră.

Agenda vizitei a cuprins şi întâlniri cu militarii români şi aliaţi, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detaşamentul Forţelor Aeriene Italiene şi o echipă de legătură a armatei franceze. 

”Ministrul Tîlvăr şi şeful Apărării au mulţumit ambasadorului Kavalec pentru angajamentul consistent al forţelor SUA dislocate în ţara noastră pentru consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a parteneriatului solid româno-american, precum şi a unităţii şi solidarităţii Alianţei în contextul războiului din Ucraina şi a situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre”, arată MApN.

Angel Tîlvăr a evidenţiat că România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, reamintind, în context, că anul acesta se împlinesc trei decenii de la lansarea ”State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români şi cei ai Gărzii Naţionale a statului american Alabama.

”Participăm, împreună, la efortul colectiv pentru stabilitatea regională prin consolidarea posturii de descurajare şi apărare, iar nivelul excelent de cooperare dintre armatele noastre, demonstrat zi de zi, printr-o largă paletă de acţiuni, care include misiuni de pregătire în comun, activităţi de poliţie aeriană extinsă, de vigilenţă sporită, cunoaştere situaţională, precum şi de dezvoltare a unor infrastructuri militare, reprezintă dovezi concrete ale solidităţii parteneriatului nostru strategic”, a spus ministrul Tîlvăr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.