Ministerul Afacerilor Interne a transmis, vineri seară, că poliţiştii şi jandarmii au fost trimişi să o aducă la sediul DIICOT pe mama Luizei Melencu, iar operaţiunea trebuie să se desfăşoare ”respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 27 septembrie, Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, la solicitarea DIICOT, a emis un mandat de aducere pe numele unei femei din judeţul Dolj. În mandat, magistraţii au dispus Poliţiei şi Jandarmeriei să aducă la sediul DIICOT o persoană, inclusiv prin pătrunderea în domiciliul acesteia, pentru a fi ascultată într-o cauză penală şi pentru prelevarea de probe biologice. Având în vedere evoluţia situaţiei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Inspectorului General al Poliţiei Române să ia toate măsurile pentru a pune în aplicare dispoziţia instanţei, respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere”, a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat.

Conducerea MAI a dispus Inspectorului General al Poliţiei Române ca

datele privind evoluţia situaţiei de fapt să fie comunicate public, în dinamică.

Mai mulţi jandarmi şi poliţişti s-au prezentat, vineri după-amiază, în localitatea Dioşti, la locuinţa familiei Melencu, pentru a o duce pe mama Luizei la DIICOT, urmând să îi fie prelevate noi probe biologice.

Femeia a refuzat să meargă, iar bunicul fetei a ameninţat că îşi dă focşi şi-a turnat combustibil pe haine. Bărbatul a suferit pusee de hipertensiune.

Şeful DIICOT, procurorul Felix Bănilă, spune, referindu-se la intervenţia jandarmilor la locuinţa familiei Luizei Melencu, că ”nimeni nu este îndreptăţit să invoce lipsa de încredere pentru a nu se supune executării unei autorizaţii a unui judecător”. În plus, Bănilă susţine că acţiunea din localitatea Dioşti nu a fost ”un exerciţiu de forţă excesivă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.