Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a fost schimbată, luni, după ce directoarea Mariana Rădulescu a acuzat raţiuni politice şi ”goană după capital electoral” în scandalul Maternităţii Odobescu unde mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu, a fost schimbat din funcţie, luni, locul ei fiind luat de medicul Mihaela Vlaicovici. Director adjunct a fost numit medicul Flavius Cionca.

Schimbarea vine după ce Mariana Rădulescu a acuzat raţiuni politice şi ”goană după capital electoral” în scandalul Maternităţii Odobescu unde 25 de persoane, personal medical şi paciente, au fost infectate cu coronavirus.

Conducerea Spitalului Municipal Timişoara în subordinea căruia se află Maternitatea Odobescu, a decis închiderea maternităţii pentru mai bine de 48 de ore, pentru dezinfecţie, lucru neacceptat de conducerea DSP Timiş. Ulterior, după ce personalul medical a fost testat pentru coronavirus şi au ieşit mai multe teste pozitive, conducerea DSP Timiş a făcut o serie de recomandări conducerii Spitalului Municipal printre care şi restrângerea activităţii.

Aceasta este cea de-a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus. Mariana Rădulescu a înlocuit-o în funcţie pe Cornelia Malac, care a fost eliberată din funcţie de Ministerul Sănătăţii, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini care o înfăţişau într-o conferinţă de presă, bâlbâindu-se în legătură cu informaţiile despre cazurile de coronavirus de la Timişoara.

Noua directoare a DSP Timiş, Mihaela Valcovici este medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Ea are 48 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.