Primăria Bacău organizează, în acest week-end, festivalul „Oktoberfest moldovenesc”, care include concerte organizate în parcul din centrul oraşului şi la care au participat numeroşi localnici. Autorităţile locale au votat, în 20 septembrie, alocarea a aproape o sută de mii de lei de la bugetul local pentru evenimentul care se desfăşară în plin val patru al pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pentru evenimentul Oktoberfest moldovenesc, susţinut financiar de către autorităţile locale, Consiliul Local Bacău a alocat 98.004 lei. Iniţiatorul evenimentului este chiar primarul oraşului. Evenimentul a fost avizat, în 9 septembrie 2021 de către direcţiile din Primărie dar şi de către comisiile de specialitate din Consiliul Local Bacău, iar banii au fost alocaţi în 20 septembrie 2021, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. 
Zeci de oameni, mulţi dintre ei fără mască sanitară de protecţie, s-au adunat pentru a asista la concertele susţinute de Adda, Liviu Teodorescu şi Sore în parcul Cancicov din Bacău, în condiţiile în care duminică oraşul înregistrează o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 5,98 cazuri la o mie de locuitori, conform datelor oficiale prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău. 
Evenimentul continuă şi duminică seară, la Bacău. 
Expunerea de motive a primarului şi referatul înaintat de Serviciul Cabinet Primar care au stat la baza deciziei de organizare a evenimentului nu au fost publicate pe portalul primăriei Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.