”Timişoara 2023 la nesfârşit”, evenimentul care marchează, simbolic, încheierea anului Capitalei Europene a Culturii, va avea loc în perioada 7-10 decembrie. Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara a luat mai multe măsuri care să crească gradul de accesibilitate al spaţiilor şi momentelor din program, astfel încât persoanele cu dizabilităţi să se poată bucura din plin de eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Programul «Timişoara 2023 la nesfârşit» include o serie de concerte şi spectacole remarcabile în zilele de 8 şi 9 decembrie, când pe scena din Piaţa Unirii vor urca Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Sonics, EMAA şi Klangphonics. Pentru a facilita vizibilitatea scenei pentru persoanele care folosesc fotoliul rulant, precum şi pentru persoanele cu dizabilităţi diverse, în spaţiul din faţa scenei va fi instalat un podium dotat cu cu rampă şi bare de sprijin. Accesul pe această platformă este limitat şi este rezervat exclusiv pentru persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora şi se face pe baza unei brăţări. Acestea pot fi solicitate în avans, prin e-mail la adresa evenimente@centruldeproiecte.ro sau în zilele de 7-10 decembrie, la zonele de acces pe platformă, în baza unui act de identitate şi a certificatului de încadrare în grad de handicap”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara.
 
La fel ca la Deschiderea Timişoara 2023 din 16 februarie, persoanele cu deficienţe de auz din public vor beneficia de interpretarea artistică a concertelor din Piaţa Unirii. 
 
”Vineri, 8 decembrie, şi sâmbătă, 9 decembrie, între orele 18:00 şi 23:00, Lavinia Chiţu şi Denis Blidariu vor interpreta concertele în limba semnelor române. Cei doi vor fi pe scenă alături de artişti, vor traduce versurile şi vor reda ritmul muzicii, astfel încât persoanele cu deficienţe de auz să se poată bucura de un spectacol memorabil. În spaţiul librăriei Am Dom (Piaţa Unirii, nr. 11) va fi amenajat un spaţiu de odihnă pentru persoanele cu dizabilităţi, pe durata concertelor din zilele de 8 şi 9 decembrie. Voluntari Timişoara 2023 au fost instruiţi pentru sprijinirea deplasării înspre acest spaţiu şi pentru a oferi asistenţă pe durata evenimentelor culturale. De asemenea, în Piaţa Ţepeş Vodă, lângă Tribunalul Timiş, vor fi instalate două toalete adaptate pentru persoane cu dizabilităţi”, se mai arată în comunicat. 
 
Pe durata concertelor din 8 şi 9 decembrie, persoanele care deţin permis albastru vor putea parca în zona cu trafic închis de pe strada Oituz. În plus, persoanele cu dizabilităţi pot solicita şi transport adaptat înspre evenimentele din programul ”Timişoara 2023 la nesfârşit”, precum şi sprijin pentru transportul pe scările locuinţei, cu ajutorul unei lize. Aceste servicii sunt asigurate în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara şi Societatea de Transport Public Timişoara şi pot fi solicitate la numărul 0356.981. 
 
În programul celor 4 zile de sărbătoare sunt cuprinse diverse evenimente care se derulează în spaţii accesibilizate: Cinema Timiş, Cinema Victoria, Muzeul Apei, Galeria Bastion 3. 
 
Evenimentul ”Timişoara 2023 la nesfârşit” este finanţat de municipiul Timişoara şi organizat de Centrul de Proiecte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.