Comunitatea Declic cere liderului UDMR, Kelemen Hunor, şi premierului Nicolae Ciucă să îi retragă sprijinul politic, respectiv să îl demită pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe care-l acuză că a iscat scandal în timpul unei manifestări care a avut loc în locaitatea sa natală. ”Nu mai poate fi un partener de dialog cu societatea civilă”, au transmis reprezentanţii organizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comunitatea Declic cere liderului UDMR, Kelemen Hunor, şi premierului Nicolae Ciucă să îi retragă sprijinul politic, respectiv să îl demită pe ministrul Mediului, Tanczos Barna din cauza comportamentului sub demnitatea funcţiei de membru al Executivului, precum şi pentru lipsa de măsuri adecvate pentru protejarea pădurilor din parcurile naţionale”, au transmis, uni, reprezentanţii declic, într-un counicat de presă. 

Organizaţia consideră că Tanczos Barna nu mai poate fi un partener de dialog cu societatea civilă după scandalul iscat, sâmbătă, de el însuşi în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor.  

”Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic şi a refuzat dialogul civilizat, în Sâncrăieni, satul său natal, în timp ce mai mulţi localnici care au venit odată cu el adresau injurii activiştilor de mediu”, au transmis reprezentanţii organizaţiei, care au publicat imagini de la evenimentul invocat.  

”De când e la Mediu, Tanczos Barna NU a luat măsuri reale pentru protejarea pădurilor şi pentru salvarea parcurilor naţionale. El pare, mai degrabă, un susţinător al industriei forestiere. Probabil că de aceea refuză vehement să discute despre punerea sub protecţie strictă a tuturor parcurilor naţionale şi ne aruncă în ochi un proiect pilot, într-un singur parc. Culmea, chiar şi în acel parc aşa-zis protejat încă sunt permise tăieri. În plus, despre celelalte 12 parcuri naţionale, ministrul refuză să avanseze măcar un termen. De aceea, el trebuie demis de la conducerea Ministerului Mediului până nu va fi prea târziu pentru păduri”, a declarat Antoniu Bumb, coordonatorul campaniei Declic.   

“Caravana ruşinii” a fost o acţiune paşnică a comunităţii Declic, desfăşurată în  22 de oraşe şi comune din judeţele Harghita şi Covasna.  

Caravana a plecat, vineri, din Piaţa Constituţiei, din apropierea Ministerului Mediului. Acţiunea a fost menită să arate adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.