Comuna Tilişca din Mărginimea Sibiului va intra în carantină, sâmbătă, la ora 16.00, pentru 14 zile, după ce rata de infectare a ajuns la 6,2 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 19 martie a.c. a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În urma şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 30 privind solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Tilişca, începând cu data de 20.03.2021, ora 16:00, pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis, vineri seară, Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Rata de infectare în comuna aflată în Mărginimea Sibiului a ajuns la 6,2 la mie. Localităţile vizate de carantină sunt Tilişca şi Rod.

”Poliţiştii şi jandarmii sibieni vor fi mobilizaţi în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse. În această perioadă, pentru protecţia cetăţenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident şi care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acţiona în sistem integrat atât la intrarea în/ ieşirea din zona carantinată, cât şi în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetăţenii respectă toate măsurile de protecţie sanitară”, a transmis IPJ sibiu.

Poliţiştii au precizat că vor fi instituite două filtre rutiere, astfel:

1.         Intrarea în localitatea Tilişca dinspre Sălişte.

2.         Intrarea în localitatea Rod dinspre Jina.

Conducătorii auto vor aborda următoarea rută ocolitoare a zonei UAT Tilişca:

DJ 106E Poiana Sibiului – DJ 106G Dobârca – DN 1 Apoldu de Sus – DN 1 Sălişte.

”Membrii comunităţii trebuie să ţină cont de faptul că, în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situaţii prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanţă, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie. În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulaţia persoanelor numai în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanţă, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie”, au mai precizat poliţiştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.