Un Complex Olimpic de Nataţie, cu şase bazine şi cu o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori, a fost inaugurat vineri, la Otopeni, o investiţia fiind de aproape 165 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu bucurie am anunţat astăzi inaugurarea Complexului Olimpic de Nataţie Otopeni. La începutul mandatului meu am vizitat lucrările acestei investiţii importante şi am promis atunci că, împreună cu administraţia oraşului, vom găsi soluţia pentru a putea preda şi inaugura complexul. După un blocaj de mai mulţi ani, complexul sportiv poate fi în sfârşit deschis. Am încredere că, atâta timp cât şi campania de vaccinare se va desfăşura în continuare în ritmul de până acum, vor fi reluate antrenamentele şi concursurile în regim normal", a spus Cseke Attila.

Complexul Olimpic de Nataţie are şase bazine, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament şi trei de iniţiere şi recuperare, iar cele din urmă vor putea fi folosite de public, când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferinţe şi transmisii sportive, o sală de antrenament cu o înălţime de 6 metri pentru sportivii de la sărituri.

"Este un prilej de bucurie pentru mine să vă spun că Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în anii 2022 şi 2023, planifică să organizeze aici Campionatele Europene de înot şi sărituri, atât pentru juniori, cât şi pentru seniori", a  anunţat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.