Compartimentul de Pediatrie al Spitalului Orăşenesc Nehoiu îşi va suspenda activitatea pe termen nelimitat. Iniţial, s-a crezut că activitatea va fi suspendată până la începutul anului viitor, cât timp singurul pediatru va fi în concediu de odihnă, însă specialistul a anunţat că nu va reveni la serviciu, ci va ieşi la pensie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Singurul pediatru care lucrează în Spitalul Orăşenesc Nehoiu, un medic în vârstă de 67 de ani, intră în concediu de odihnă până la finalul anului, apoi din luna ianuarie nu se va mai prezenta la serviciu. Medicul Gabriela Angelescu a lucrat cu derogare, după pensionare, însă acum a decis să se retragă din activitate cu totul, invocând probleme de sănătate.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Nehoiu spune că, deşi organizează frecvent concursuri de angajare, nu sunt medici care să vină să lucreze în acest spital.

"Permanent scoatem la concursuri posturi, vorbim cu medici ca să angajăm în toate secţiile unde lipsesc medici. Anul acesta s-au angajat 4 medici, dintre care 3 tineri, însă sunt secţii pe care nu avem mai mult de un medic specialist. La Pediatrie am organizat concurs în noiembrie, dar nu s-a înscris nimeni”, a declarat directorul Spitalului din Nehoiu, Sergiu Remişovschi.

Pe de altă parte, conducerea spitalului a cerut permisiunea Ministerului Sănătăţii ca un medic neonatolog să lucreze în Compartimentul de Pediatrie, însă, până acum nu a venit niciun răspuns de la Bucureşti.



Dacă soluţia nu va fi acceptată de Ministerul Sănătăţii, personalul medical va fi redistribuit pe alte secţii, iar Pediatria va fi închisă. Familiile cu copii vor trebui să meragă 70 de kilometri până la Buzău pentru un consult de specialitate.

Compartimentul de Pediatrie al Spitalului din Nehoiu, care are 18 paturi, ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună. Pediatrul care iese acum la pensie lucrează singur de ani de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.