Compania Romprest reacţionează după ce Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, cu care se află în dispută pe tema contractului de salubrizare în sector, a transmis că cel mai mare acţionar Romprest, Detaco Ltd, este îngrijorat de actuala conducere. Reprezentanţii Romprest susţin că ralierea la poziţia acţionarului Detaco Ltd ”reprezintă o încălcare a legilor în vigoare”, susţinând că ”acţionarul în cauză nu întruneşte cerinţa reprezentativităţii societăţii Compania Romprest Service SA”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”Din raţiuni pe care nu le înţelegem, dar dorim să fie deîndată cercetate de instituţiile abilitate, Primăria Sectorului 1, prin Primar, a înţeles să dea curs, fără a întreprinde un minim demers de informare obligatoriu, unei poziţii publice, neasumate, ce se pretinde a veni din partea acţionarului Detaco Ltd”, afirmă reprezentanţii Romprest, într-un drept la replică semnat de directorul executiv al companiei şi de vicepreşedintele CA, directorul general adjunct Marian Bogdan Adimi, al cărui nume este invocat în comunicatul Primăriei Sectorului 1 care preia şi poziţia acţionarului majoritar al Romprest, Detaco Ltd. 
  
 Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, personal, îi transmit că ralierea la poziţia acţionarului Detaco Ltd ”reprezintă o încălcare a legilor în vigoare”, susţinând că ”acţionarul în cauză nu întruneşte cerinţa reprezentativităţii societăţii Compania Romprest Service SA”. 
  
 Romprest acuză că Detaco Ltd,  a prejudiciat permanent Compania Romprest Service SA şi că este deţinută prin interpuşi, de Maricel Păcuraru, ”cu care Primarul Sectorului 1, în disperarea sa de a distruge o companie de prestigiu cu capital autohton”, ”intelege să se alieze, să se asocieze, fără niciun scrupul, doar pentru a îşi atinge scopul, distrugerea Companiei Romprest Service SA”.   

Primăria Sectorului 1 a transmis marţi, într-un comunicat de presă, că, printr-o poziţie publică, acţionarul majoritar al companiei Romprest şi-a exprimat deschiderea la negociere cu Primăria Sectorului 1, s-a dezis de conducerea acestei companii şi s-a declarat profund îngrijorat de acţiunile recente ale acesteia.

"Cel mai mare acţionar Romprest este îngrijorat de actuala conducere şi şi-a cerut scuze pentru felul în care această companie tratează comunitatea locală şi instituţia Primăriei. Aşadar, îl invit la discuţii la Primărie pe acest acţionar pentru a vedea cum putem rezolva, în interesul comunităţii, situaţia provocată de actuala conducere iresponsabilă a companiei”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Detaco Ltd este acţionarul majoritar în compania Romprest Service S.A., cu un procent al deţinerilor de 42,6916% din capitalul social si din cota de participare la beneficii şi pierderi.

Reprezentanţii Primăriei au prezentat, în comunicatul propriu, pasaje din poziţia publică a acţionarului majoritar al companiei Romprest: "Considerăm că o situaţie care trebuia clarificată încă de anul trecut prin negocieri între părţi s-a transformat într-un scandal public exclusiv datorită incompetenţei actualei conduceri a Romprest. În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 Bucureşti, Primarul Sectorului 1 Bucureşti, funcţionarii instituţiei pe care dânsa o conduce, precum şi salariaţii Romprest au fost atraşi în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înţelege modul în care se conduce o companie şi felul în care trebuie abordate relaţiile de afaceri cu partenerii acesteia. Marian Bogdan Adimi, a cărui „experienţă profesională” provine din faptul că a fost şofer şi paparazzi, îşi continuă modul de a gestiona Romprest în acelaşi fel, prin starnirea de scandaluri publice, vehicularea de înregistrări neautorizate şi ameninţarea cu plângeri penale. Principala vină în această situaţie, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 Bucureşti, o are domnul Andrei Drăcea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acţionar ce controlează 30% din Romprest, îl susţine pe acest Marian Bogdan Adimi în funcţie, acordându-i şi încrederea de a fi administrator unic al Europrest

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.