Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, marţi, scoaterea unor materiale de construcţie din rezervele statului pentru a ajuta mai multe familii din judeţul Braşov afectate de un puternic incendiu. Şase familii, în total 17 persoane, au fost afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea continuării procesului de înlăturare a efectelor incendiului care a avut loc în satul Colonia 1 Mai, comuna Vulcan din judeţul Braşov, în data de 17.01.2023, şi pentru asigurarea condiţiilor de trai populaţiei afectate, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în sistem hibrid.  Hotărârea nou adoptată are în vedere scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcţii pentru continuarea derulării procesului de refacere a unor imobile afectate de incendiu”, a transmis, marţi, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Potrivit deciziei, se vor scoate 30.000 de kilograme de ciment, 30 de metri cubi de lemn rotund din răşinoase şi  1.917 kilograme de tablă netedă zincată.

În 17 ianuarie, în Colinia 1Mai, comuna Vulcan, judeţul Braşov, a avut loc un incendiu de amploare în care 6 familii şi-au pierdut locuinţele. Un număr de 17 persoane, între care 5 minori, au rămas fără locuinţe.

Primăria Comunei Vulcan a sprijinit familiile cu o parte dintre materiale de construcţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.