Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, printr-o hotărâre luată miercuri, amplasarea unei unităţi mobile ATI la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alte măsuri luate de CMBSU sunt:
 
- creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi (inclusiv paturi ATI);
 
- avizarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare temporare;
- suplimentarea cu 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu; operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore;
 
- suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712;
 
- înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară (21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş în termen de 14 zile; 7 la Spitalul Clinic de copii 'Victor Gomoiu' în termen de 7 zile).
 
Comitetul a mai hotărât creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.
 
Decizia CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.