Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, joi, că 58.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu serul Moderna în ultimele 24 de ore. 73 de noi cabinete au fost deschise special pentru vaccinarea cu acest ser.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 58.000 de persoane programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore. Începând de ieri, 10 martie, 73 de cabinete noi au fost deschise pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Moderna, în 24 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti”, a transmis, joi, CNCAV.

Sursa citată a precizat că 30.000 de personae programate au peste 65 de ani, respectiv

51.7% din total programări, 27.250 (47% din total programări) sunt personae cu boli cornice, 770 sunt personane cu dizabilităţi, 1.3% din total programări.

În acest moment mai sunt disponibile peste 64.000 de locuri.

Programarea este disponibilă pentru persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.