Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 39.000 de persoane, din care 3.620 cu vaccinul Moderna. Totodată, au fost înregistrate 93 de reacţii adverse, alte opt fiind în curs de investigare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNCAV, un număr de 39.376 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar 3.620 dintre acestea au primit serul Moderna. În acest număr a fost inclusă şi doza administrată bărbatului din Târgu Jiu care a primit vaccin Moderna la rapel, deşi ar fi trebuit să fie vaccinat cu serul Pfizer.

Dintre cele 35.756 de persoane vaccinate cu Pfizer, doar 480 au primit prima doză, în rest fiind vorba de persoane cărora li s-a administrat doza a doua.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 93 de reacţii adverse, din care zece la vaccinul Moderna (toate de tip general), iar restul la Pfizer (14 de tip local şi 69 de tip general).

Alte opt reacţii adverse sunt în curs de investigare, a precizat CNCAV.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns astfel la 679.332, din care 627.944 cu Pfizer şi 51.388 cu Moderna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.