Comisia Europeană, a decis, vineri, să trimită avize motivate Belgiei, Ungariei şi României în ceea ce priveşte absenţa notificării către Comisie a anumitor informaţii cu privire la identificarea operatorilor de servicii esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia a solicitat aceste informaţii, astfel cum este prevăzut în Directiva privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice [Directiva (UE) 2016/1148], pentru a evalua coerenţa abordărilor pe care le adoptă diferite state membre atunci când identifică operatorii de servicii esenţiale. Termenul limită pentru transmiterea informaţiilor a fost 9 noiembrie 2018”, a transmis, vineri seară comisia europeană.

Sursa citată a precizat că avizele motivate urmează scrisorilor de punere în întârziere trimise de Comisie celor trei state în iulie 2019.

”În cazul Belgiei, informaţiile lipsă includ numărul operatorilor din mai multe sectoare critice, cum ar fi energia, transporturile, sănătatea, furnizarea şi distribuţia apei potabile, precum şi informaţii cu privire la pragurile existente pentru identificarea acestora (utilizate în procesul de identificare). Ungaria trebuie să notifice informaţii care lipsesc deocamdată cu privire la operatorii de servicii esenţiale din sectorul transporturilor, iar autorităţile române nu au notificat încă măsurile naţionale care permit identificarea operatorilor, numărul operatorilor de servicii esenţiale şi pragurile utilizate în procesul de identificare”, a mai transmis Comisia Europeană.

Belgia, Ungaria şi România au la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma, în caz contrar, cazul poate fi înaintat Curţii de Justiţie a UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.