Comisia Europeană a aprobat, în baza normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României în cuantum de 32 de milioane EUR care vizează sprijinirea investiţiilor pentru promovarea împăduririi. Schema va fi finanţată integral prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă (MRR), în urma rezultatului pozitiv al evaluării de către Comisie a Planului de redresare şi rezilienţă al României şi a adoptării planului de către Consiliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schema de ajutoare îşi propune să îmbunătăţească rezilienţa şi valoarea de mediu a ecosistemelor forestiere, în special a speciilor şi a ecotipurilor, în perspectiva viitoarelor condiţii climatice din România

În cadrul acesteia, se vor sprijini în special: crearea, dezvoltarea şi modernizarea de capacităţi de producţie de puieţi forestieri şi producţia, prelucrarea şi condiţionarea seminţelor utilizate pentru împădurire.

În cadrul schemei, sprijinul se va acorda sub formă de granturi directe care acoperă între 70 % şi 90 % din costurile de investiţii eligibile.

De această schemă vor putea beneficia deţinătorii de păduri publici şi privaţi şi producătorii autorizaţi de material forestier de reproducere.

Schema de ajutoare se va încheia la 30 septembrie 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.